Helló Mindenkinek!!
Kicsiknek és nagyoknak egyaránt a világ nagy dolgairól!Minden egy helyen...

Hírek

  • ............:::::::::::::.
    2011-03-05 20:48:14

    ξpanna

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

  • Éves Horoszkóp
    2011-02-02 19:00:12

    ÁrtatlanÁrtatlanLáb a szájbanKos horoszkóp

    Zsúfolt évre számíthat a Kos 2011-ben. A Jupiter végigkíséri minden apró mozzanatod életednek ebben az évében, szereped megerősödik 2011-ben. Úgy érzed hasznos vagy mások számára, még akkor is ha ezért nagyon sokat kell tenned. Az Uránusz összetalálkozása a Nappal viharokat kavar párkapcsolatodban. Valóban, néha feleslegesnek érzed magad, néha elhagyatottnak, harcolnod kell azért, hogy megtaláld a …

    Bika horoszkóp 2011

    A 2011-es évben átléped a határaidat. Ha a 2010-es év csendes és nyugodt volt, most nem így lesz. Úgy érzed kinőheted kreativitásod, és ez nem lesz csupán illúzió. Az Uránusz, Jupiter és Vénusz segít abban, hogy minden benned lévő kreativitást ki tudj bontakoztatni. Szükséged lesz arra, hogy életedben komfortosan érezd magad, szebbé akarod tenni körülményeidet…

    Ikrek horoszkóp 2011

    A csillagok állása ebben az évben a kapcsolatok terén mutat kibontakozást. Ezek pedig számos esetben mutatnak hatékonyságot a közeljövőben. A csillagok állása nagy hatással lesz a változásokra 2011-ben. Új döntéseid születnek, méghozzá spontán, ezek pedig olyan fejlődésen mennek keresztül, amelyek közelebb hoznak álmaidhoz. A belső zavargások ellenére, amelyek néha igen intenzíven jelentkeznek, személyes utad jónak

    Rák horoszkóp 2011

    A tavalyi befektetések 2011-ben kezdenek csak igazán megtérülni. Idén az életed minden területén változások állnak be. Az év végén új távlatok nyílnak és régebbi korszakok szűnnek meg. Mivel a legtöbbször a siker nem jön egyedül új lehetőségek is adódnak, amelyeket csak ismereteidnek köszönhetően vonzasz be életedbe.

    Oroszlán horoszkóp 2011

    Az események természetes útjukat járják idén életedben. A csillagok állása nagyban támogatja a kapcsolatokat 2011-ben, akárcsak a terveid megvalósítását. Néha mély realitás lesz úrrá rajtad, ennek köszönhetően lesznek bőven melankolikus pillanataid. Ezek mellett azonban lesz számos olyan lehetőség, amikor tündökölni fogsz …

    Szűz horoszkóp 2011

    Gyorstalpalóra veszed ebben az évben, az élet minden területén. Tudatos és magabiztos vagy, ennek köszönhetően új célokat érsz majd el 2011-ben. Életed minden területére érvényes lesz idén a biztonság. 2011-ben megszabadulsz a materiális gondokból adódó félelmeidtől. Ebben az évben a lángoló szerelem is elérkezhet.

    Mérleg horoszkóp 2011

    Hivatalossá teszel egy kapcsolatot, új üzletbe fogsz, lezársz egy fájdalmas helyzetet, egyszóval képes leszel a döntéseidet megvalósítani. Ha eddig nem voltál építő szellemiségű, nem haladtál a jó irányba. Új projektek érkeznek, könnyebben felfedezed igényeidet és természetesebb módon állsz hozzá a dolgokhoz.

    Skorpió horoszkóp 2011

    2011-ben a fontos projektek kerülnek előtérbe. A csillagok állása jól befolyásolja az évkezdést, racionális és szociális téren egyaránt. Idén kreativitásodat is kiélheted. Az élet minden területén nagy változásokra számíthatsz.

    Nyilas horoszkóp 2011

    A csillagok állása ebben az évben új lendületet hoz életedbe, amelynek segítségével nagyobb nehézségeket is át tudsz majd lépni. A csillagok állása szerint a Plútó idén több optimizmust hoz életedbe, olyan lehetőségek állnak majd rendelkezésedre, amelyek segítenek kimozdítani az eddigi mókuskerékből.

    Bak horoszkóp 2011

    2011-ben nagyszerűen érzed a csillagok hatását, ez pedig felvillanyoz és színessé tesz. Több alkalommal lesz időd relaxálni és kipihenni a fáradalmakat. Megtanulod megköszönni mindazt, amit kapsz az élettől. Munka Csapatmunkában nagyszerűen dolgozol ebben az évben.

    Vízöntő horoszkóp 2011

    A Szaturnusz, Mars és Uránusz megértőbb lesz ebben az évben, ez pedig számos előnyt hoz majd a Vízöntő jegyében születetteknek. Megszabadulsz pár nehéz, nyomasztó tehertől, amely a múltban kísértett és annak ellenére, hogy szembe  kell majd szállj másokkal, könnyebben és gyorsabban túllépsz mindenen és éled az életed.

    Halak horoszkóp 2011

    A 2011-es év két remek periódust ígér. Az év első három hónapjában környezeted elhalmoz figyelmességgel, de lesz alkalmad intim percekre is, mély kötödésekkel. Annak ellenére, hogy néha meg kell védd territóriumodat, meg tudod ezt oldani anélkül, hogy kapcsolatokat szakítanál meg, mert azok az üzenetek …

  • .
    2011-02-02 18:51:28

    Idegenkednek a pilóták az új szárnytól

    Rosberg: Ha ettől több lesz az izgalom, ezt kell csinálni

    \
    \
    Nem aratott osztatlan sikert a Forma-1-es pilóták körében a mozgatható hátsó szárny. Az új légterelőt azért vezette be az FIA, hogy több előzés legyen. Adrian Newey és Ross Brawn bízik az új eszköz sikerében, a pilóták viszont - egyelőre - idegenkednek tőle.
    Egyelőre csak a mérnökök tetszését  nyerte el a Nemzetközi Automobil Szövetség által ettől a szezontól kötelezővé tett, mozgatható főprofilos hátsó szárny.

    \


    \"Szerintem rendben van, ahogy kinéz, sőt, sok szempontból szebb is, mint a régi, mert a karosszériáról eltűnt a \´bútorzat\´\" - fogalmazott a Mercedes technikai igazgatója, Ross Brawn a valenciai F1-es tesztelés első napja után. \"Bútorzat\" alatt Brawn a kocsikat néhány évvel ezelőtt jellemző, kis kiegészítő szárnyakat értette.

    Red Bull-os kollégája, Adrian Newey szerint az új hátsó szárny valóban sokat dobhat majd a futamonkénti előzési átlagon. De az angol szakember szerint szükség lehet arra, hogy az FIA a versenyidény kezdetéig korlátozza annak használatát.

    \"A szabályok megengedik, hogy a kvalifikáció során bármikor használjuk a szerkezetet, a versenyen viszont csak akkor, ha közelről követünk valakit. Kétségtelen, hogy jelentősen befolyásolni fogja a versenyek végkimenetelét\" - véli Newey. \"Az előzést a szárny beállításától függően bizonyára megkönnyíti majd. De hogy olyan hatása lesz-e, mint a régebben, Monzában használt \´szélárnyékkövető\´ szárnyaknak, amikor érdemes volt inkább másodikként megkezdeni az utolsó kört, majd csak a gyakorlat mutatja meg.\"

    \

    Mark Webbernek, aki csak szerdán délben vehette át az új Red Bull RB7-est világbajnok csapattársától, Vetteltől, vannak fenntartásai. \"Még nem találkoztam olyan kollégával, aki értette volna, miért használjuk [az állítható szárnyat] az időmérő edzésen. A kvalifikáció alatt nem versenyzünk egymással, ezért úgy gondolom, feleslegesen növeli a tennivalóinkat.\" Az ausztrál hozzátette: \"Korai lenne bármit mondani, de remélem, hogy az FIA tanulmányozni fogja a helyzet változását.\"

    KAPCSOLÓDÓ LAP.HU OLDALAK

    Nico Rosberg elmondta, mit érzett az új szárny első használatakor. \"Beletelik egy kis időbe, mire hozzászokik az ember. Megnyomsz egy gombot, de mivel minden hátul történik [ezért a versenyző nem látja], csak azt érzed, hogy a kocsi egyre könnyebb lesz. Aztán fékezés előtt visszaengeded a gombot és az jár a fejedben: \´Jesszus, mi lesz, ha nem megy vissza az eredeti helyzetébe?\´ Akkor nagy bajban lenne az ember!\" - mesélte Nico az újságíróknak Valenciában.

    \"Kicsit olyan, mint a KERS, de a hátsó légterelő mozog és nem tudhatod, vajon elég gyorsan visszatér-e a normális helyzetbe a gomb visszaengedése után. A KERS esetében elég volt egészen későn megnyomni a kioldót fékezés közben, ami természetesnek tűnt. Ennél viszont sosem tudhatod, mi a helyzet\" - tette hozzá a Mercedes GP fiatalabbik pilótája, aki alatt kedden és szerdán is megállt a kocsi, hidraulikai hiba miatt.





    Rosberg szerint ugyanakkor a szerkezetnek van jövője az F1-ben: \"Az elgondolás nagyon jó, egész biztos, hogy megkönnyíti majd az előzést. Ha ettől érdekesebbé, izgalmasabbá válnak a versenyek, akkor ezt kell csinálni, vitának helye nincs.\"
  • Időjárással kapcsolatos hírek
    2011-02-02 18:48:04


    Milyen hosszú lesz még az idén a tél?

    Gyertyaszentelő napját a népszokás tavaszkezdő napként is emlegeti. Az e naphoz kötődő időjóslással foglalkozó hiedelmek közül a legismertebb a medvéhez fűződik.

    A néphagyomány szerint „Gyertyaszentelő napján inkább a farkas ordítson be az ablakon, minthogy süssön a nap". Ha ugyanis február másodikán szép az idő, akkor még 40 napig elhúzódhat a téli zimankó. Ez az alapja az európai kultúrában elterjedt, a barnamedvéhez fűződő hiedelemnek is, miszerint ha a téli álmából ezen a napon felébred a medve és barlangjából kilépve megpillantja árnyékát, azaz napos az idő, akkor még hosszú, kemény télre számíthatunk, ezért visszavackolja magát. Ha azonban odakint fagyot talál, tudja, hogy hamarosan beköszönt a tavasz.

    Az időjóslás eme hagyománya bolygónk másik felén is él: az Egyesült Államokban a mormotát tartják a tél hosszának megmondójának. Talán a leghíresebb „állati" időjós a Pennsylvaniában élő Phil, az erdei mormota, akitől minden év február második napján „megkérdezik", még meddig tart a tél. (Civilizációnk történetében egyébként a medvén és mormotán kívül számos állatfaj lett felruházva időjós képességekkel, így például a borz, a pacsirta vagy a sündisznó.)

    Nálunk ma alapvetően folytatódik a borús, párás, ködös téli idő, ami annak köszönhető, hogy a markáns időjárási frontok napok óta elkerülik térségünket, ezért a Kárpát-medencében megrekedt a nyirkos, hideg levegő, ez pedig tartós köd, illetve ködfelhőzet képződését eredményezte. Ez az ún. hideg légpárna helyzet, ami térségünk egyik éghajlati jellemzője a téli időszakban.

    A nyugati országrészben ugyanakkor már javulásra lehet számítani, itt a megélénkülő északias szél fel-felszakítja a felhőzetet. A néhány órás napsütés hatására a Dunántúl északi felén kevéssel fagypont fölé melegszik a levegő, míg keleten, északkeleten továbbra is csupán -6, -5 fok körül tetőzik a hőmérséklet.

    A folytatásban további javulás várható, egyre nagyobb területen szakadozik fel a felhőzet, és enyhülés is kezdődik. A hétvégén már országszerte fagypont fölött alakul a csúcsérték, és több-kevesebb napsütés mindenhol várható. A jelenlegi számítások szerint jelentős lehűlés és nagyobb csapadék az elkövetkező 2 hétben nem valószínű, a modellfutások tehát az sejtetik, hogy lassan készülhetünk a tavasz beköszöntére. Erre enged következtetni a néphiedelem is, hiszen az ország nagy részén a medve ma nem látja meg árnyékát és fagyos marad az idő.

  • Időjárás(02.07-02.13)
    2011-02-02 18:46:07

    Este nyugat felől felhősödés kezdődik, és éjszaka a Kisalföldön ismét elered az eső. Hétfőn délelőtt nyugaton és északon, később főként keleten várható újabb kiadós csapadék. Egyre hidegebbé válik időjárásunk, a hét közepén havas eső, havazás sem kizárt. Olvasd el részletes előrejelzésünket!

    Este északnyugat felől ismét vastag felhők érkeznek, és éjszaka a Kisalföldön már elered az eső. Késő este 10, 15 fok várható. Hajnalban 7, 12 fokra hűl a levegő.

    Hidegfronti, majd estétől nyugaton átmenetileg gyenge melegfronti hatásra számíthatsz. Az időjárás szervezetedre gyakorolt hatásairól itt olvashatsz részletesebben. Szabadtéri programokat délutánra szervezzünk, akkor időnként a nap is kisüt. Érdemes vastagabban, rétegesen öltözni, eleinte szükséged lesz esernyőre, esőkabátra is. A közlekedők eleinte vizes, csúszós útszakaszokra, valamint erős oldalszélre készüljenek.

    Hétfőn délelőtt nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, keleten eleinte változóan felhős lesz az ég. Délután főként keleten számíthatunk csapadékra, míg a Dunántúlon időnként felszakadozik a felhőzet. Az eleinte élénk délnyugati szél északnyugatira fordul, és fokozatosan megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11, 16 fok között alakul..

     

    Kedden az ország nagy részén változóan felhős lesz az ég néhány órás napsütéssel, csak néhol alakul ki rövid zápor, a hegyekben hózápor. A keleti határszélen azonban még borongós, esős időnk lesz. Erős, helyenként viharos lesz az északi, északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 7, 12 fok között alakul.

     

    Szerdán északkeleten borult lesz az ég, és kiadós esőre, havas esőre, főként a hegyekben havazásra készülhetünk. Máshol a változó felhőzet mellett csak elszórtan fordul elő zápor, hózápor. Erős lesz az északnyugati szél. A nappali hőmérséklet nem haladja meg a 4, 9 fokot.

     

    Csütörtökön az egy-két órás napsütés mellett gyakran növekszik meg erősen a felhőzet, és elsősorban északkeleten fordul elő zápor, hózápor. Az erős északnyugati szélben a levegő csupán 4, 9 fokig melegszik.

     

    Pénteken napos és felhősebb időszakok váltakoznak. Már csak elvétve fordul elő rövid zápor, a hegyekben hózápor. Mérsékelt lesz az északnyugati szél. 6, 11 fok várható.

     

    Szombaton változóan felhős lesz az ég, csapadék nem várható. A mérsékelt északnyugati szélben 7, 12 fokra melegszik a levegő.

     

    Forrás: idojaras.hu

Szavazás

Van -e a madaraknak foga?
nem
igen
Asztali nézet